Отворена изложба слика Славка Тушевљака, Данијеле Новаковић и Борка Мочевића

У галерији Дома културе у Гацку, у петак вече отворена је изложба слика аутора Славка Тушевљака, Данијеле Новаковић и Борка Мочевића. Публика је имала прилику да види дјела различитих аутора, који стварају различитим техникама. Највише су заступљени портрети.

У име организатора, публику и ауторе поздравила је директор ове установе, Анђелка Бољановић, а ријеч више о радовима поменутих аутора рекла је сликарка, Јелена Глоговац Савић.

“Људи се препознају на различите начине, па тако на Данијелиним сликама можемо да препознамо ликове које гледамо сваког дана. Славкове слике нас враћају да се сјетимо ликова из неких књижевних дјела, док на сликама Борка Мочевића можемо да препознамо чисту природу”, река је Глоговац Савић.

Један од аутора, Славко Тушевљак, представио се дјелима из циклуса “Лутања”, на којима су заступљени портрети дјевојака и портрети града Вишеграда. Његови мотиви највише су везани за овај град, али како истиче, сналази се у свим ликовним техникама и све су подједнако и заступљене.

За све љубитеље ликовне умјетности, изложба остаје отворена наредних десетак дана.

Подијелите вијест