Отворена изложба слика са Међународне ликовне колоније Вишеград

ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко, изложбом слика насталих на Међународној колонији у Вишеграду, придружио се обиљежавању Тројичинданских свечаности. Поставка око 25 дјела домаћих и аутора из региона, оторена је у петак у галерији Дома културе.

Изложбу је отворио замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

„Драго ми је да се и наша општина уписала у ред оних који имају ликовну колонију и што има добру сарадњу са другим градовима у регији који његују исте вриједности”, рекао је Антуновић, додајући да ће Општина Гацко, и ове као и претходних година, подржати организацију Ликовне колоније “Гацко – Клиње”, која ће се одржати у августу.

У име организатора, о изложби је говорила Стручни сарадник за ликовну и примијењену умјетност, Јелена Глоговац Савић. Како је истакла, у питању је ретроспективни пресјек дјела Међународне колоније у Вишеграду, која су настала у периоду од 1998. до прошле године.

Како је већ речено, изложба је само један у низу пројеката који ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко реализује у оквиру сарадње са Градском галеријом Вишеград, а у циљу промоције умјетности и културе и оснаживања регионалне културне сарадње.