Отворена изложба слика Ковиљке Милинковић из Гацка

У организацији КСЦ Гацко, у галерији Дома културе синоћ је отворена прва самостална изложба слика Ковиљке Милинковић из Гацка. Сликање као хоби, у којем је пронашла себе на прагу седме деценије, трудом, радом и љубављу дотакао је праг професионализма. 

Изложбу од око 40 радова отворила је Јелена Глоговац Савић, која је поред Ковиљкине породице, главни кривац што су се слике нашле пред домаћом публиком.

„Госпођа Ковиљка је примјер жене која је поред породичних обавеза и одговорности, у свом животу пронашла вријеме и разлог да развија своја лична интересовања. Свој таленат је развијала преданим радом похађајући часове сликања. Слике које су требале да буду плод хобија, дошле су до прага професионализма”, каже Глоговац Савић.

Ковиљка је поручила свим дамама да никад није касно поред свакодневних обавеза да пронађу и раде нешто за своју душу.

„Не сликам за јавно презентовање. Сликам за своју душу. Признаћете да је у животу врло мало ствари које радимо из задовољства. Углавном све нешто морамо. Ја сам своје задовољство пронашла стварајући ове слике“, каже Ковиљка.

Ковиљка је учествовала на више колективних изложби у Требињу, Билећи, Котору, а ово је њена прва самостална изложба. Заинтересовани посјетиоци који су синоћ пропустили отварање, изложбу ће моћи видјети у наредних десет дана.

Подијелите вијест