Отворена изложба слика Јелене Глоговац Савић

Седма по реду самостална изложба ликовне умјетнице из Гацка, Јелене Глоговац Савић, која је пред домаћом публиком синоћ отворена у галерији “Културно – спортског центра”, за ову сезону дала је завршни печат културним дешавањима која организује ова установа.

Изложбу је отворила професор ликовне умјетности, Тања Пикула.

“Сви који познајемо Јелену знамо да је центар њеног стваралаштва одувијек била жена, симбол мајчинства која је на њеним сликама нешто много више. Њена Венера је пуна животне енергије, она је страствена, у тренутку и јака и слаба. Она у ствари поставља питање шта једна жена проживљава и кроз шта све може да прође, једном ријечју представља њен положај у друштву”, истакла је Пикула.

Поставку ликовних радова која носи назив „Није све у понуђеном“, прати мотив жене у модерном друштву, размишљању и обликовању мисли и емоција. 

Умјетница није крила задовољство што свој рад по ко зна који пут може да представи публици у Гацку. “Поносна сам што су слике које су настале у претходних годину дана, за крај године представљене баш у мом родном мјесту”, каже Савић. 

Назив “Није све у понуђеном” дала је историчар умјетности, Биљана Јотић, која је и написала рецензију на Јеленин рад, јер, како је и сама умјетница истакла, оно што се види на радовима није једино што човјек може да понуди, односно у овом случају жена, која је лајт мотив поставке.

За све љубитеље ове умјетности, изложба ће у Гацку бити отворена до половине јануара.

Подијелите вијест