Отворена изложба слика и цртежа полазника центра „Кембриџ“

У част 15 година рада и постојања, синоћ је у Дому културе у Гацку отворена изложба слика и цртежа полазника Школе сликања и цртања „Кембриџ“ из Гацка, Требиња, Билеће и Невесиња.

Присутне је поздравила директор КСЦ Анђелка Бољановић, а потом је изложбу прогласила отвореном сликарка Јелена Глоговац Савић, која ради са младим талентима у Гацку. Истакла је да је кроз протеклих 15 година било доста полазника ове школе и доста изложби.

„Трудимо се да дјеци која дођу у центар „Кембриџ“, са идејом да сликају, да им пренесемо своје знање и искуство, да им „одшкринемо“ врата њиховог талента и да их усмјеримо на њиховом умјетничком путу најправилније што знамо, да науче да сликају али првенствено да кроз читав процес учења цртања и сликања буду срећни. Да их то што раде чини срећним и задовољним“, рекла је Глоговац Савић.

Сви који су присуствовали отаварању, имали су прилику да виде рађање нових талената кроз више десетина радова, слика и цртежа, различитих техника и тематика.

Дјеца која у Гацку похађају ову школу су: Анђела Јегдић, Маја Миловић, Марија Мучибабић, Милена Милићевић, Милош Милидраг, Нађа Грчић, Огњен Кекић, Сандра Дивљан, Тамара Мучибабић, Тијана Масирача, Филип Божовић, Лазар Биха и Јована Павловић.

Школу воде професори Јелена Глоговац Савић за Гацко, Драган Батинић за Невесиње, Јелена Уљаревић за Билећу и Сандра Цумбо за Требиње.

Изложба за све нове посјетиоце остаје отворена наредних 15 дана.

Подијелите вијест