Отворена изложба слика бугарског умјетника Николаја Русева

У Дому културе у Гацку синоћ је отворена изложба слика Николаја Русева, једног од водећих ликовних умјетника у Бугарској.

Директор ЈУ „Културно – спортски центар” Гацко Анђелка Бољановић, поздравила је све присутне истичући да је ово једанаеста изложба којом завршавају изложбене дјелатности у овој години.

“Према оцјени Министарства просвјете и културе, налазимо се на петом мјесту у Републици Српској по броју представљених изложби и врло смо поносни због тога. Била је ово за нас врло успјешна година, како на пољу спорта тако и културе”, истакла је Бољановић.

Изложбу је отворила сликарка Јелена Глоговац Савић.

“Николај Русев публици у Републици Српској и у БиХ представио се путем „Арт симпозијума Јахорина“ и ово је прва изложба након Бијељине која је везана за Републику Српску, односно БиХ. За Николаја Русева сликарство је синергија идеје, енергије и емоције, истраживање дубине како људске душе, тако и цивилизације. Он је рекао да су вјера, нада и љубав основни елементи хришћанства и оно чему сваки човјек треба да тежи, те да кроз њих покушава да пошаље поруке човјечанства” – рекла је Глоговац Савић, читајући дијелове рецензије др Александра – Саше Грандића.

Изложба слика Николаја Русева биће отворена 15 дана.