Отворена изложба радова УЛУИХ „Милорад Ћоровић“

Синоћ је у Дому културе у Гацку по први пут представљена изложба радова чланова Удружења ликовних умјетника Источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“. Поштоваоци ликовне умјетности имали су прилику да уживају у дјелима различитих ликовних техника, поетика и израза, који су плод рада 20 умјетника овога Удружења.

У име Удружења ликовних умјетника, изложбу је отворила предсједница Удружења, мр Нина Лојовић Милинић.

„Први пут представљамо наш рад у Гацку, што је велика част за нас. Удружење има велики број чланова, не само из Источне Херцеговине, него и све оне који имају било какаве везе са нашим крајем и оне који подржавају наш раду. Иза нас је велики број изложби, не само на нашем простору. 2015. године умјетничким радовима представили смо нашу земљу у Вијећу Народа у Стразбуру“, истакла је Милинић.

Један од организатора вечери, ликовни умјетник Јелена Глоговац Савић, која је и члан Удружења, истиче да су основни проблеми умјетника у Херцеговини новчана средства и недостатак „слуха“ за културу. Поносна је на иницијативу да се једно овакво Удружење оснује у Источној Херцеговини. „Јако је лијепо наћи се у кругу људи који имају исте жеље, стремљења и проблеме. Остати запамћен у парчету локалне историје умјетности, као сликар са овог поднебља који је остао ту да живи и ствара, жеља је свих нас“, истакла је Савић.

Континуитет у раду и одређени квалитет радова, улизница су за све студенте, аматере и оне који желе да постану чланон овог Удружења, и да стичу нова знања тимским радом.

Удружење ликовних умјетника Источне Херцеговине „Милорад Ћоровић“ – УЛУИХ, основано је 2013. године уз подршку великог броја умјетника. Основни циљ  је промовисање ликовне умјетности и умјетника, као и њихово међусобно повезивање. Чланови УЛУИХ-а су умјетници из Требиња, Гацка, Билеће, Источног Сарајева и Београда.

Организатори изложбе били су ЈУ„Културно-спортски“ центар Гацко и УЛУИХ „Милорад Ћоровић“, а они који нису били у прилици да посјете Дом културе синоћ, могу то учинити наредних 15 дана, у термину од 9 – 15 сати.