Отворена изложба радова Ликовне колоније „Гацко – Клиње 2016“

У холу Дома културе у Гацку, синоћ је отворена изложба Деветог сазива ликовне колоније „Гацко-Клиње 2016“. Слике, графике, цртежи красили су зидове Дома културе, а оно око чега су сви били сагласни јесте богатство и квалитет у различитости.

У име организатора, присутне је поздравила директор КСЦ Гацко, Анђелка Бољановић. Ликовни умјетник, Јелена Глоговац Савић, љубитеље ове умјетности је упознала са именима афирмисаних сликара који су изложена дјела стварали у амбијенту националног парка Сутјеска. Истакла је да колонија није имала задату тему, те да је самим тим дозвољена слобода умјетницима да на платно пренесу свој лични печат.

Овогодишњу изложбу свечано је отворила селектор колоније, Тања Пикула. Нагласила је да сваке године настоје угостити умјетнике различитих техника и поетика, и да је управо то обогаћује ликовни  фундус КСЦ Гацко, али и њих као умјетнике. „Размјена искустава и различитост је оно што нас чини бољим и квалитетнијим“, рекла је Пикула, додајући да тридесет дјела насталих за само четири дана, квалитет слика не доводи у питање. Захвалила се умјетницима и свима који су вјеровали у њихов рад и труд.

Ове године на колонији је учешће узело 12 афирмисаних умјетника  из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине и три студента ликовне Академије из Требиња. Нека од имена која су била дио ове манифестације су Драган Бартула, Мишо Вемић, Павле Ристичевић, Соња Ђуровић Вујић, Дејан Трајковић и други, међу којима су била и три студента ликовне Академије из Требиња – Милица Лојовић, Невена Косовић и Марко Шаран.

Радови настали на колонију остају у фундусу ЈУ „Културно-спортски“ центар Гацко, која је и организатор ове традиционалне ликовне манифестације.

Сви који нису били у прилици синоћ посјетити Дом културе, могу то учинити наредних 15 дана, колико ће изложба и бити отворена.

 

Подијелите вијест