Otvorena izložba radova likovne kolonije “Gacko-Klinje 2012”

o_l_k__11

U okviru trodnevnih Ćorovićevih susreta “Srpska proza danas”, u subotu 22. septembra, u Domu kulture upriličeno je otvaranje izložbe likovnih ostvarenja “Gacko-Klinje 2012.

Uvodnu riječ dao je direktor JU Kulturno-sportskog centra Gacko, Mileta Davidović, nakon čega je Izložbu likovnih ostvarenja otvorio Nikola Kusovac, istoričar umjetnosti.

Sala doma kulture je ove godine okupila još veći broj posjetilaca, ljubitelja djela kako naših umjetnika iz Hercegovine tako i onih iz susjednih država.

Izložba likovnih ostvarenja je i ovaj put pokazala umijeće više generacija, od najstarijih sa jasnim ličnim identitetom, do najmlađe koji se u lavinama misli i emocija bacaju se istraživanje prostora.

Pokrovitelj 5. saziva likovne kolonije je Opština Gacko, a organizator kolonije je JU “Kulturno-sportski centar” . Izložbena postavka sa likovne kolonije “Gacko – Klinje 2012” za posjetioce ostaje otvorena do 28.09.2012. godine, a svi zainteresovani će izložena djela u holu JU “Kulturno-sportskog centara” Gacko, moći pogledati svakog radnog dana od 09-14 sati, i u večernjem terminu od 19:30-21:00 sat.

Подијелите вијест