Основна школа “Свети Сава” обиљежила Дан ученичких постигнућа

У Основној школи “Свети Сава” Гацко, јуче је први пут обиљежен Дан ученичких постигнућа.

Овај дан, како су нам потврдили из ове васпитно – образовне установе, посвећен је свим ученицима који су били успјешни на такмичењима у протеклој школској години, а уједно, ово је био и свечани опроштај од матураната и пријем будућих првачића.

Кроз игроказ, рецитације, плесне и музичке тачке, уприличен је програм који су највећим дијелом припремили ученици из подручне школе у Автовцу, са учитељицом Миленом Ковачевић.

Директор школе, Никола Милинковић, малим матурантима је пожелио срећу у даљем школовању, а добродошлицу у школске клупе упутио је будућим ђацима првацима. Њима су током јучерашње церемоније подијељени и поклони које је обезбиједио начелник општине, др Огњен Милинковић.

Од 705 ученика, колико броји ова васпитно – образовна установа, њих чак 53 било је успјешно на такмичењима из наставних предмета, ваннаставних и спортских активности. То је био разлог да их Општина Гацко награди једнодневним излетом.

За ученика генерације проглашена је Наташа Копривица, којој је овом приликом диплому и пригодан поклон уручио директор Милинковић. Поред одличног успјеха, свих протеклих година успјела је да постигне добре резултате у спорту и на школским такмичењима. Њен даљи план је упис у Гимназију, у Гацку.

У име Фондације Свети Вукашин, гатачки парох Велимир Ковач, ученику генерације али и осталим матурантима подијелио примјерке Новог Завјета.

Иначе, основно образовање је завршено за 86 ученика 9. разреда, а у наредној школској години у клупе ће сјести нова 82 ученика.

Подијелите вијест