Osnovicu za boračka primanja uskladiti sa troškovima života

A_BORSSS

Predsjedništvo Boračke organizacije Republike Srpske zatražilo je juče na sjednici u Gacku da osnovica za obračun primanja boračkih kategorija bude usklađena sa rastom troškova života u ovoj godini.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Srpske, Dražan Perendija, izrazio je očekivanje da će Vlada imati razumijevanja za ovakav zahtjev, s obzirom na to da je indeksacija troškova života posljednji put urađena 2008. godine.

Govoreći o poslovanju BORS invest fonda, Perendija je naveo da ovaj fond radi domaćinski, ali da će predložena izmjena i dopuna Zakona o investicionim fondovima dovesti u pitanje rad većine fondova.

“Predloženim izmjenama sitni akcionari kojih je u boračkom fondu 50 odsto neće imati zaštitnike nigdje osim u Boračkoj organizaciji Republike Srpske. Ako nas natjeraju da se udružujemo sa onima sa kojima ne želimo, onda neka Vlada razmisli da li je već krenula ka izdaji patriotskih fondova kakav je naš”, naglasio je Perendija.

Perendija je napomenuo da je Boračka organizacija Republike Srpske uputila 15 primjedbi na izmjene Zakona o investicionim fondovima.

/SRNA/

Подијелите вијест