Osnovci u ponedjeljak na nastavu

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim školama na području istočne Hercegovine počeće u ponedjeljak, 21. januara, a časovi će trajati 45 minuta, zaključeno je danas u Bileći na sastanku Aktiva direktora osnovnih škola istočne Hercegovine. Predsjednik Aktiva Milan Ilić potvrdio je Srni da predstavnici nijedne od ovih škola nisu bili za opciju da čas traje 30 minuta.

Direktori Osnovne škole “Vuk Karadžić“ u Trebinju i škola “Sveti Sava“ u Gacku i Bileći na sastanku se nisu izjasnili o početku nastavnog procesa, uz obrazloženje da čekaju sutrašnju odluku Vlade Republike Srpske i Sindikata, te sjednicu Regionalnog odbora Sindikata obrazovanja nauke i kulture, zakazanu, takođe, za sutra.

Direktori su apelovali da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i predstavnici reprezentativnog sindikata zaposlenih u obrazovanju iznađu rješenje da bi nastava u ponedjeljak nesmetano započela.

Sve škole u Republici Srpskoj, uprkos najavljenom štrajku, počeće sa radom u skladu sa Pravilnikom o školskom kalendaru za školsku 2012/2013. godinu, kojim je utvrđeno da drugo polugodište počinje 21. januara, a završava se 4. juna, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

SRNA

Подијелите вијест