Основци из Гацка други на Регионалном такмичењу “Мисли мине 2019”

У петак 06. новембра, у просторијама Дома културе у Требињу одржано је Регионално такмичење ученика седмих разреда Основне школе са подручја источне Херцеговине, а у оквиру Програма Црвеног крста под називом „Упозоравање на опасност од мина и минскоексплозивних средстава“.

Најспретнији су били ученици Основне школе „Петар II Петровић Његош” из Билеће, док су ученици Аџић Сара, Давидовић Теодора и Слијепчевић Страхиња из Основне школе „Свети Сава” Гацко заузели друго мјесто.

На такмичењу је учествовало шест екипа из шест Основних школа, а свака екипа је имала три члана, ученика седмих разреда, који су након предавања о овом опасном проблему, након кратког теста, показали најбоље знање, спретност и изразили заинтересованост за даље упознавање ове проблематике.

“Сви учесници такмичења показали су завидан ниво знања. Одлучивале су ситнице, спретност и срећа” – истакао је секретар Општинске организације Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић.

Такмичење је обухватало пет задатака: усмени одговори на постављена питања, слагалица, пантомими, анаграм и исправи нетачне реченице.

Подијелите вијест