OШ “Свети Сава”: Екстерно вредновање постигнућа ученика 9. разреда

Екстерно вредновање постигнућа ученика 9. разреда из Српског језика и Математике спроведено jе 25.и 26. aприла по други пут у ОШ „Свети Сава“ у Гацку.

Екстерно вредновање се врши у свим основним школама Републике Српске, а обухваћени су ученици који похађају наставу по редовном наставном плану и програму.

„На провјеру знања изашао је 81 ученик деветог разреда и то је увод у малу матуру коју очекујемо догодине.  Сви услови који су тражени од стране Републичког педагошког завода Републике Српске су испуњени тако да је тестирање и проведено под околностима које су тражене“, истакао је Радан Поповић, директор ОШ „Свети Сава“ у Гацку. Према његовим ријечима сви ученици у Републици Српској раде исте тестове у исто вријеме, а као и претходне године тестатори и исправљачи долазе из других школа.

Циљ екстерног вредновања је утврдити ниво знања и вјештина из предмета Српски језик и Математика којима су ученици овладали током основне школе, утврдити процедуре екстерног вредновања ученичких постигнућа низом задатака објективног типа, провјерити прихваћеност екстерног вредновања ученичких постигнућа од стране наставника, ученика и укупне јавности.

Ова два дана остали основци нису похађали наставу, а изгубљене часове ће надокнадити на крају школске године.