Opština Gacko i crkva Sv. Trojice proslavili krsnu slavu-Trojičindan

c

Povodom slave opštine Gacko i sabornog hrama, u nedjelju 3. juna 2012. godine, na praznik silaska Svetog Duha na apostole, Trojičindan, održana je Sveta arhijerejska liturgija, i upriličen prigodan kulturno-umjetnički program. Ovom prazniku koji tradicionalno okuplja građane naše opštine, pored načelnika opštine Milana Radmilovića, uprave opštine Gacko, cijenjenih gosti iz susjednih gradova, prisustvovao je i episkop Zahumsko-hercegovački i primorski, Atanasije Jevtić.

Nakon svete arhijerejske liturgije, koja je počela u 9:00 sati, uslijedila je i svečana litija kroz ulice našeg grada, kao i lomljenje krsnog hljeba ispred crkve Sv. Tojice u izgradnji.

Nakon povratka, ispred porte starog hrama Sv. Trojice, uslijedio je kulturno-umjetnički program, a na samom početku riječi dobrodošlice prisutnima uputio je načelnik opštine, Milan Radmilović, čestitajući praznik sa željom da se i iduće godine okupljamo u još većem broju.

Kulturno-umjetnički program obogaćen je igrom KUD-a „Zelengora“ i KUD-a Sava Vladislavić, kao i pjesmom starije i mlađe grupe hora Sv. Jelene Anžujske, Milice Bejatović koja je osvojila drugo mjesto na Vaskršnjem festivalu u Nevesinju i mladih muzičara Milice Vučurević, Đorđa Guzine i Ognjena Jelića.

Kao i svake godine, na radost gostiju, u programu je učestvovala i Izvorna grupa Gacko, poslije kojih  je odjeknuo  zvuk drevnih gusala.

Подијелите вијест