Општина Гацко: Уручени кључеви за два стана ратним војним инвалидима

У складу са потребама рјешавања стамбеног питања породица погинулих бораца и РВИ, општина Гацко је на иницијативу Борачке организације у приземљу зграде П+2 (зграда код старе болнице), два пословна простора претворила у стамбене јединице, које су данас усељене.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, уручио је кључеве станова за два ратна војна инвалида, Анђелка Никитовића и Драга Суботића и истакао да је Општина Гацко у потпуности финансирала овај пројекат, вриједности око 55.000 марака.

„Имао сам прилику да уручим кључеве и да готово завршимо процес стамбеног збрињавања борачких категорија. Ова зграда је уз помоћ Министарства рада и Борачко инвалидске заштите, прије неколике године била завршена, међутим указала се потреба за још два стана и општина је кренула у реализацију. Било је проблема са плаћањем извођачу радова, изнашли смо средства и дочекали смо да наши борци коначно добију кров над главом“, истакао је Милинковић.

После много година, стамбено питање ријешио је ратни – војни инвалид, Анђелко Никитовић. Према ријечима Никитовића, прије четири године, ову иницијативу је покренула Борачка организација општине Гацко.

„Захвалност дугујем Славку Атељевићу и тадашњем предсједнику Слободану Илићу, од којих је иницијатива потекла. Наишли смо на разумијевање Општине Гацко. Скупштина општине  је усвојила приједлог и ишао  је пројекат промјене намјене пословног у стамбени простор. Захваљујем се бившем начелнику општине Гацко, Милану Радмиловићу, као и актуелном начелнику Огњену Милинковићу“, рекао је Никитовић.

Општина Гацко ће и даље бити на располагању борачким категоријама. Приоритет је околно уређење зграде, које се налази у плану капиталних улагања општине Гацко за 2021. годину. Такође, прилазни пут згради биће завршен у овој  грађевинској сезони.

Подијелите вијест