Општина Гацко у септембру домаћин Првенства РС у џудоу

Поводом организације Првенства Републике Српске у џудоу за сениоре, узраста до 23 године, које је планирано за септембар мјесец, представници општине Гацко данас су уприличили састанак представницима Џудо клуба „Гацко“. Ово је први званичан састанак на којем је изабран организациони одбор који ће учествовати у припреми и планирању такмичења.

„Добили смо понуду из нашег клуба да Гацко буде домаћин Првенства. Због добрих резултата и због промоције клуба, прихватили смо ту понуду. Општина ће подржати то такмичење, и надам се да ћемо бити добри домаћини и надам се добрим резултатима чланова нашег клуба“, током састанка рекао је замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

Да је Џудо клуб „Гацко“ зрео за овакав догађај, потврдио је и предсједник џудо Савеза РС, Јово Самарџић. „Ово је једна престижна спортска манифестација за коју су заинтересовани многи клубови у РС. Џудо Савез РС броји 29 клубова, а с обзиром да се ради о једном престижном такмичењу, вјерујем да ће сви делегирати своје представнике, јер се ради и о квалификационом такмичењу за Првенство Балкана и Европе”, рекао је Самарџић.

Према његовим ријечима, Џудо клуб „Гацко“ за само три године постојања је израстао у озбиљан спортски колектив и постигао озбиљне резултате. Броји око 30 чланова. Прошле године на Првенству РС и Првенству БиХ освојили су 5 медаља, а на турнирима и осталим званичним такмичењима освојили су око 100 медаља, што је импозантан резултат. Члановима гатачког клуба предстоје такмичења на Првенствима РС и БиХ у узрасним категоријама старији и млађи пионири, кадети и јуниори, гдје се тек очекују прави резултати.

Општина Гацко биће главни покровитељ предстојећег Првенства у септембру, уз помоћ осталих спонзора.