U Opštinu Gacko zaposleno 14 pripravnika

bstip_8

Prema programu projekta zapošljavanja pripravnika visoke i više stručne spreme u RS, „Znanjem do posla“, u saradnji sa Vladom RS a preko Zavoda za zapošljavanje, Opština Gacko je juče po ugovoru o obavljanju pripravničkog staža primila 14 pripravnika.

Ugovor sa pripravnicima potpisao je načelnik opštine Milan Radmilović, ističući da Opština i ove kao i prethodnih godina želi da pomogne mladim i obrazovanim ljudima kako bi stekli prva radna iskustva, te stekli preduslove za polaganje pripravničkog i stručnog ispita.

On je podsjetio da projekat zajednički realizuju Zavod za zapošljavanje koji snosi oko 50 odsto troškova, a 50 odsto lokalna zajednica, odnosno Administrativna služba koja će za pripravnike iz Budžeta izdvojiti oko 100.000,00 KM. Načelnik je takođe napomenuo da će Opština uskoro realizovati projekat u kome će biti prijem pripravnika po programu Opštine, a koje će u potpunosti finansirati Optina Gacko.

Pripravnici su izrazili nadu da će tokom pripravničkog staža steći potrebna znanja i iskustvo koja će im pomoći u njihovom budućem angažovanju.

U Administrativnoj službi opštine Gacko prošle godine je primljeno sedam pripravnika, sto je duplo manje u odnosu na ovu godinu kada je primljeno ukupno četrnaest.

bstip_7

bstip_5bstip_6

 

bstip_4

bstip_3

bstip_1bstip_2

Подијелите вијест