Општина Гацко: Потписани уговори о стипендирању студената

Општина Гацко потписала је уговоре о стипендирању 187 студената који су стекли право добијања стипендије за школску 2021/2022. годину, међу којима је и 10 ученика који су са одличним успјехом завршили све разреде средњошколског образовања.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић истакао је да ће се за ову намјену из буџета општине Гацко издвојити 150.000 КМ.

“Услове је испунило 187 студената, а најбољи студенти су награђени.  Мало смо повећали износ стипендија, а једна од новина је да смо раздвојили приватне и државне факултете. Ове године додјељујемо 10 стипендија, у односу на претходне када је исплаћивано шест“, рекао је Милинковић и подсјетио да је Општина Гацко крајем прошле године исплатила заостале стипендије за 2019/20. годину.

Александра Николић, апсолвент Новинарства, каже да су стипендије добар подстрек и мотивација сваком студенту, али и неки вид заслужене награде за постигнути успјех.

Милош Шупић, студент прве године Правног факултета, са одличним успјехом је завршио све разреде средње школе и по том основу је добио стипендију.

„Трошкови студирања су велики и било каква подстицајна средства у овом периоду пуно значе“, рекао је Шупић и захвалио се Општини Гацко на подршци.

Мјесечни износ стипендија за студенте државних високошколских установа је од 80 до 110 марака, док ће се студентима приватних факултета, у зависности од године студија, исплаћивати од 70 до 90 марака мјесечно.

Подијелите вијест