Општина Гацко потписала Споразум о успостави Адресног регистра

Споразум о успостављању адресног регистра за подручје општине Гацко потписали су начелник општине Милан Радмиловић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске Босиљка Предраговић и директор пројекта “Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у БиХ” – (ЦИЛАП), Анђа Зимић.

Сврха споразума је сарадња између Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове, ЦИЛАП пројекта и општине Гацко у области успоставе адресног регистра на подручју општине Гацко и Републике Српске.

ЦИЛАП пројекат Геодетске управе Шведске обезбиједиће софтвер, његову инсталацију, обуку корисника за успоставу и вођење адресног регистра у Републици Српској, рачунарску и комуникациону опрему и линкове за потребе централног и локалног адресног регистра, те одржавање софтвера за адресни регистар у првој години имплементације.

Споразум је закључен на период од три године, а Гацко је једна од 36 општина и градова у којима се проводи пројекат Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у БиХ.

Споразум о успостави Адресног регистра

Подијелите вијест