Општина Гацко: Почело потписивање Уговора о стипендирању

У сали Скупштине општине Гацко, јутрос од 09 часова почело је потписивање Уговора о стипендирању 193 студента, за 2018/2019. годину, које финансира Општина Гацко.

Према ријечима Милана Никчевића, Стручног сарадника за друштвене дјелатности, општина Гацко је рекордер по броју пријављених студената, односно рекордер по броју студената који ће бити стипендирани из општине Гацко. За ове намјене из буџета биће издвојено 200 хиљада марака.

„У овој години било је пријављено 205 захтјева, а од тога је прошло 193 студента који испуњавају услове за добијање стипендија. На тај број имамо по посебној Одлуци начелника Општине Гацко, стипендирање ђака генерације, дјеца погинулих и умрлих бораца“, истакао је Никчевић.

Према конкурсу који је био расписан у октобру, Општина је примила 205 захтјева студената. Након обраде, утврђено је да од укупног броја услове испуњава 193 студента.

Уговоре о стипендирању умјесто студената који су одсутни, могу потписати чланови уже породице, првенствено родитељи. Без личне карте и достављеног жиро рачуна корисника стипендије, потписивање уговора неће бити могуће.

Потписивање уговора данас ће трајати до 15 часова, а биће настављено и сутра у истом термину (од 09 до 15 часова).

Подијелите вијест