Општина Гацко једна од шест општина одабраних за учешће у пројекту РеЛОаД2

Општина Гацко једна је од шест општина која је одабрана за учешће у пројекту Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2) у Босни и Херцеговини (БиХ), који финансира Европска унија, а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) у БиХ.

Пројекат ће пружити подршку Општини Гацко у периоду од јула 2021. до децембра 2024. године и то у сегменту добре управе, укључујући јачање партнерства с организацијама цивилног друштва (ОЦД) и активности намијењене промовисању улоге младих у заједници кроз примјену модела транспарентног пројектног финансирања ОЦД из буџета Општине. Све ове активности имају за циљ повећање грађанског учешћа у процесима доношења одлука и квалитетнијег пружања услуга грађанима.

На поменути позив пријавилa се 21 општинa из цијеле БиХ те су на овај начин показале опредјељеност за унапређење и даљу изградњу односа са цивилним друштвом.

Коначну одлуку о избору партнерских јединица локалних самоуправа донио је Партнерски одбор који укључује представнике Делегације Европске уније у БиХ, Министарства правде БиХ, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Федералног министарства правде, УНДП БиХ, представнике Савеза општина и градова Републике Српске, Савеза општина и градова Федерације БиХ и пројекта Техничка подршка организацијама цивилног друштва на Западном Балкану и Турској (ТАЦСО).

Подијелите вијест