Општина Гацко и ПД “Волујак” у пројекту “Активни одмор на планинама Херцеговине”

Планинарско друштво “Волујак” Гацко у партнерству са Oпштином Гацко, носиоци су пројекта „Активни одмор на планинама Херцеговине“, који су кандидовали након објављеног Јавног позива у оквиру АБД Грант шемe, а у вези са програмом „Диверсификација економских активности у руралним подручјима Југоисточне Европе кроз развој ланца вриједности“ (СЕДРА програм).

У оквиру пројекта планирана је изградња два планинска бунгалова на локалитету Папин До, у непосредној близини постојећег планинарског дома, површине око 20 квадрата капацитета за четири особе. Пројектом је планирано маркирање и обиљежавање 7 километара стазе на планинама са одговарајућим путоказима.

Вриједност пројекта је око 50.000 КМ. Пројекат ће са 10.000 евра финансирати се из АБД Грант шеме. Пројекат је финансијски са 4.000 КМ подржало и Министарство трговине и туризма РС, док ће преостала средства обезбиједити Планинарско друштво “Волујак” из властитих средстава и донација и Општина Гацко из буџета за 2020. годину.

Главни циљеви овог пројекта су проширење постојећих смјештајних капацитета и повећање броја и дужине обиљежених и уређених планинарских стаза.

Уговор о реализацији пројекта биће потписан у наредним данима, а циљ је да сви радови буду завршени у току године и објекти стављени у функцији.

У наредном периоду планиране су и друге активности које ће допринијети развоју и унапређењу туристичке понуде на планинама, о чему пројектне идеје заједнички припремају ПД “Волујак” и Општина Гацко.

Подијелите вијест