Општина Гацко и црква Св. Тројице прославили крсну славу-Тројичиндан

Светом архијерејском литургијом којом је началствовао Архимандрид Житомислићки Данило, Општина Гацко и црква Св. Тројице, данас су у новом храму у Гацку прославили Крсну славу, Тројичиндан.

Након ломљења славског колача, услиједила је и свечана литија кроз улице наше општине до старог храма Св. Тројице, гдје је уприличен културно-умјетнички дио програма.

Парох Прве гатачке парохије, протојереј-ставрофор, Велимир Ковач, захвалио се свим вјерницима који су били дио Свете литургије, која је по први пут, овим поводом, служена у новом храму Свете Тројице.

Испред порте старог храма, ријечи добродошлице присутним гостима упутио је и начелник општине, Милан Радмиловић. Честитајући празник, изразио је задовољство што је  данашњим скупом записан  један датум који ће ући у историју све док буде православља.

За постигнути успјех током школовања, Тијани Милићевић и Јани Слијепчевић, награду у виду Повеље и новчаног износа, током свечаности уручио је предсједник СО-е Гацко, Јован Ковачевић.

Културно-умјетнички програм био је обогаћен игром КУД-а „Зеленгора“ и „Сава Владиславић“ као и гостујућeг КУД-а „Извор“ из Београда. Није изостала ни пјесма старије и млађе групе хора “Св. Јелене Анжујске”, наступ етно групе „Захумље“ и музичке школе “Свети Роман Мелод“.

Подијелите вијест