Општина Гацко: Данас почело потписивање Уговора о стипендирању

У сали Скупштине општине Гацко, јутрос у 10 часова почело је потписивање Уговора о стипендирању 230 редовних студената, које финансира Општина Гацко. С обзиром да је школска година у току, у име студената потписивање су махом вршили њихови родитељи или други чланови уже породице.

Приликом потписивања уговора потребно је имати личну карту онога ко потписује уговор и копију текућег жиро рачуна студента. Без личне карте и достављеног жиро рачуна корисника стипендије, потписивање уговора неће бити могуће.

Према ријечима начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, Драгана Паповића, са исплатом стипендија ће се почети након исплате заостале транше рударске ренте од РиТЕ Гацко.

Потписивање уговора данас ће трајати до 14 часова, а биће настављено и сутра у истом термину (од 10 до 14 часова).

Подсјећамо, на расписани Конкурс за додјелу студентских стипендија за школску 2016/2017. годину, који је Општина Гацко расписала 21.06.2017 године, a који је био отворен до 06.07.2017. године, пристигло је укупно 250 студентских захтјева. Након провјере свих пристиглих захтјева, утврђено је да од укупног броја студената који су конкурисали, 230 студента испуњава услове за добијање стипендије, док прописане услове не испуњава њих 20.

 

 

Подијелите вијест