Оностраност је прилика: Марија Шуковић у Гацку представила пјеснички првјенац

Гачанка Марија Шуковић, стихове свог пјесничког првјенца који носи назив “Оностраност је прилика”, протеклог петка представила је публици у родном Гацку.

Организатор промоције била је ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко.

“Ово је најмање што смо могли да учинимо за њу. Она је наше дијете, из Гацка. Свака особа која одрасте у Гацку, и са том храброшћу оде у свијет и понесе тај пелцер Гацка, ове крви и овог народа у себи, и то пропусти кроз емотивне филтере, па онда настане нека пјесма или било која друга умјетност, мислим да свима нама у Гацку треба бити велика част”, у име организатора рекла је Јелена Глоговац Савић.

О Маријином пјесничком досијеу, пјесмама и стваралаштву, говорили су пјесникиња Драгица Ивановић, и професор Српског језика и књижевности и Маријин отац, Милош Шуковић.

Марија није крила узбуђење што се налази међу својима. Промоција у Гацку за њу је врло важна, јер, како је и сама истакла, то је мјесто одакле је потекла њена инспирација и гдје су настале прве пјесме.

“Драго ми је да је ово прва промоција након сајма књига у Сарајеву. Такав је био план и моја жеља. Овдје је моја кућа, и овдје су људи који ме знају од млађих дана. Моје прве пјесме ту су настале и овдје је потекла моја инспирација”, истакла је Марија.

Збирку “Оностраност је прилика” чини педесетак пјесама, насталих у протеклих десетак година. У књизи има пет циклуса у којима обрађује различите теме. Збирка је изашла прије мјесец дана, а први пут је промовисана на сајму књига у Сарајеву. Реакција публике је добра, каже Марија, па се већ рађају нове пјесме за збирку која ће свјетлост дана угледати већ наредне године.

Подијелите вијест