Омладинско позориште из Гацка по други пут пред домаћом публиком

Глумци Омладинског позоришта из нашег града, драмским комадом „Ромео и Јулија – Happy end“, синоћ су по други пут испунили очекивања домаће публике, која је Дом културе у Гацку испунила до последњег мјеста. Режисер и глумац Жељко Милошевић, главни “кривац” за досадашњи рад омладинаца, каже да се након вишемјесечног рада оправдано може рећи да Гацко заслужује да има своје позориште. Ова премијера је увод за њихово гостовање на босанско – херцеговачком фестивалу омладинских позоришта у Коњицу, који је планиран током овога мјесеца.

„Оваквим радом и оним што смо показали прошлом представом, и овакав напредак који смо показали од прошле представе до ове је нешто што има и заинтересованост и резултат. Чињеница да први пут позориште из Гацка иде на неки фестивал је већ само по себи велики успјех и почетак једног квалитетног рада позоришта о којем ће се причати“, каже Милошевић.

Улоге у комедији „Ромео и Јулија – Happy end“ која је прилагођена средњошколском театру, осавремењене убацивањем нових ликова – приповједача, шаптача и других, тумачили су: Растко Стојановић, Ана Пјешчић, Марија Бјелогрлић, Андреј Шојић, Ивана Достинић, Марина Јањић, Анастасија Стајић, Љиљана Зеленовић, Ивана Суџум и Маја Миловић.

У плану је реприза комедије, а како кажу, очекују исту и још бољу реакцију публике, али и помоћ привредних субјеката у наставку рада позоришта.

Подијелите вијест