Октобарски таленти у Гацку отворени ликовним радовима основаца из Невесиња

У оквиру пројекта „Октобарски таленти 2017“, у галерији Културно-спортског центра Гацко, синоћ је представљена изложба ликовних радова ученика старијих разреда ОШ „Ристо Пророковић“ из Невесиња. Дјеца су имала прилику да представе своје радове у галеријском простору гдје сваке године у оквиру Ликовне колоније „Гацко-Клиње“ излажу велика имена ликовне сцене.

Изложбу је отворила директор КСЦ Анђелка Бољановић.

„Замислили смо да сваке године у октобру мјесецу посветимо пажњу талентованој дјеци. Ове године у ликовном стваралаштву представили смо дјецу из Невесиња. Наредне године можда исто поновимо са нашом дјецом из Гацка, за коју смо резервисали наредни октобар. Оно што је битно, да ћемо кроз овај пројекат представљати све таленте који чуче у дјеци и чекају да буду откривени“, рекла је Бољановић.

Дјеца су дошла у пратњи наставнице ликовног васпитања, Тање Пикуле, селектора Ликовне колоније у Гацку, и директора школе Маре Шаран, које су се у име дјеце захвалиле КСЦ на указаној прилици.

„Ово је јединствена прилика да дјеца која редовно похађају наставу и која не иду у школу сликања, могу да се представе негдје другдје а не само у својој школи. Сваки рад је настао на часовима ликовног. Овакве изложбе дјеци дају подстицај да раде боље и више“ рекла је Пикула.

Пројекат под називом „Октобарски таленти 2017“, замишљен је као допринос „Недељи дјетета“, која се традиционално обиљежава у октобру мјесецу, али и да укаже на труд и квалитет рада дјеце и њихових наставника у развијању и охрабривању ликовних талената унутар школског система. Своје мјесто у оквиру пројекта “Октобарски таленти“ наћи ће и дјеца из Гацка, Требиња, Билеће, Љубиња и Фоче, а организатори се надају да ће ce овим путем учврстити сарадња Културно-спортског центра са ђацима и наставницима у региону.