Okrugli sto u vezi implementacije PUP-a i prezentacija jednominutnih filmova (video)

pup

Juče je u prostorijama Udruženja “Rastimo zajedno” održan okrugli sto posebno usmjerenog projekta Centra za socijalni rad PUP-a. Sastanku su prisustvovali članovi OUO-a, predstavnici Crvenog Krsta, Centra za socijalni rad, Dječijeg vrtića, policije, osnovnih i srednjih škola.

Riječi dobrodošlice uputila je koordinator PUP-a, Anđelka Boljanović, ističući da projekat “Uvođenje modela socijalne zaštite i inkluzije na nivou opštine”, koji predstavlja jednu komponentu šireg UNICEF-ovog programa “Jačanje socijalne zaštite i inkluzije djece (SPIS) u BIH”, implementira Inicijativa za bolju i humaniju inkluziju (IBHI). Finansijsku podršku su obezbjedili Europska komisija i UNICEF BiH. Projekat se implementira u partnerstvu sa relevantnim državnim i entitetskim ministarstvima.

 

 

Izvršena je analiza rada na provođenju SPIS-a u opštini Gacko, prezentacija Protokola, kao i detaljna analiza realizacije PUP-a.

Analizu rada PAR grupe djece i PAR grupe roditelja izvršila je Mirjana Nenadić, ističući zadovoljstvo radom djece, njihovom odgovornošću i ažurnošu. Nenadić je takođe izrazila zahvalnost načelniku na prijemu i razumijevanju, kao i pomoći pri realizaciji ovog dijela projekta.

Najveću pažnju izazvala je prezentacija jednominutnih filmova PAR grupe djece koji su snimljeni u saradnji sa Evropskom kulturnom fondacijom, Sadberg institut i UNICEF-om i OUO projekta SPIS.

http://www.youtube.com/watch?v=WudNHx7P3MM

Ostale video filmove možete pogledati na internet adresi:

http://www.youtube.com/results?search_query=jednominutni+filmovi+djece+iz+gacka&oq=jednominutni+filmovi+djece+iz+gacka&gs

_l=youtube.3..33i21l2.1802.8266.0.8364.35.23.0.12.12.1.257.2218.7j10j2.19.0…0.0…1ac.1.EfsOEglYZIM

Direktor centra za socijalni rad Ranko Mastilović istakao je da su djeca budućnost, i da je naša obaveza da im pomognemo na najbolji mogući način, kako kroz ovaj projekat tako i kroz neke druge.

Подијелите вијест