Okrugli sto u sklopu projekta Održivo upravljanje otpadom u prekograničnom području BiH i CG

otpad_2

Okrugli sto u sklopu projekta “Održivo upravljanje otpadom u prekograničnom  području BiH i CG” održan je danas u maloj Sali SO-e Gacko.

Projekat sprovode ASB Njemačka međunarodna humanitarna organizacija i Opština Kotor u saradnji sa partnerima LIR i ECO Centar Delfin koji finansira Evropska unija.

Za okruglim stolom  izvršena je promocija EU direktive, regulative i praksa u oblasti upravljanja otpadom i strategije upravljanja otpadom.

Održane su dvije prezentacije na teme: Održivo upravljanje otpadom i Stanje i zakonodavstvo u oblasti upravljanja otpadom, a potom je uslijedila diskusija o potrebnim koracima kako uticati na državne institucije da sprovode donešene zakone i kako da se poboljšaju postojeći zakoni u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Značajno je da su na okruglom stolu prisustvovali učesnici koji će graditi zajedničke interese za očuvanje životne sredine u opštini Gacko, a to su predstavnici lokalne vlasti, edukativnih ustanova, predstavnici RiTE Gacko, ekološki i komunalni inspektori i predstavnik automoto savez RS i građani.

otpad_1

 

Подијелите вијест