Оком Каравана РТРС најљепша слика Гацка отпутовала широм Српске

Туристички и пољопривредни потенцијали, богата природа, учени људи и вриједни домаћини, спортисти, појединци – само је дио онога што је Гацко представило током јучерашњег емитовања емисије Караван, која у протеклом периоду путује Републиком Српском и представља сваки њен кутак.

Оком камере Радио Телевизије Републике Српске, која на овакав начин путујући земљом обиљежава 30 година свог постојања, завирили смо у домаћинства вриједних сточара, забиљежили и пробали наш чувени гатачки сир и кајмак, али и на лицу мјеста направили цицвару којом би се могли похвалити свугдје у свијету. Нисмо занемарили ни производе од дрвета, у првом реду гусле направљене руком домаћина који се годинама баве овим древним занатом, те сувенире и другу радиност. У троипочасовном програму, представили смо љепоте наших језера, али и планина Волујака, Лебршника, као и планинског превоја Чемерно. И тако редом, све до културе и спорта, и на крају успјеха која су наша удружења, колективи и појединци остварили, свако у свом домену.

Начелник, др Огњен Милинковић, представљајући личну карту Гацка казао је да је ово сјајна прилика за промоцију наше општине. Подсјетио је на пројекат који је у припреми, а који је везан за личност и великана Саву Владиславића, који је потекао из Гацка, из села Јасеник. Гацко шансу види у развоју туризма, посебно сеоског, па је ову прилику искористио и позвао све који желе да дођу и улажу у изврсне предјеле у којима лежи велики потенцијал.

Задовољни су и реализатори јучерашњег Каравана, који су у порти храма Свете Тројице препуном малишана урадили велики посао. Како су истакли, наишли су на гостопримство и добродошлицу домаћина, па је најљепша слика из Гацка отишла путем малих екрана широм Републике Српске, али и свијета.

У програму је учествовала пјевачица Зорана Павић, гачанка поријеклом, која је након емисије у 20 часова и 30 минута у пратњи Оld Hat Orchestra одржала концерт.

Ако сте пропустили јучерашње дружење са нама, позивамо вас да цијелу емисију из Гацка погледате кликом ОВДЈЕ.

На крају, сјајни културно спортски садржаји су на програму у мјесецима пред нама, те вас позивамо да Гацко свакако посјетите овога љета.

Подијелите вијест