Okolinski i društveni aspekti upravljanja otpadom

smece_1

Danas je u maloj Sali SO-e Gacko održano predavanje na temu “Okolinski i društveni aspekti upravljanja otpadom” u okviru projekta “Održivo upravljanje otpadom u prekograničnom području BiH i Crne Gore”, a koji finansira Evropska unija.Predavanju su prisustvovali predstavnici Opštine Gacko, doma zdravlja “Prof. dr Savo Bumbić” Gacko, javnog preduzeća “Komus” A.D. Gacko, škole i nevladine organizacije.

Osnovni ciljevi predavanja su povećati nivo znanja i informisanosti o okolinskim i društvenim aspektima upravljanja otpadom,  informisati i edukovati učesnike o odnosu između zaštite okoline i upravljanja otpadom, o odnosu između upravljanja otpadom i pozitivnim promjenama u društvenom ponašanju i navikama ljudi, o aspektima izgradnje javnoprivatnog partnerstva kao i informisati i edukovati učesnike o procesu jačanja javne svijesti o državnom upravljanju otpadom.

Šta je životna sredina, čovjekova sredina, otpad, stvaranje otpada, održivo upravljanje otpadom… su neka od pitanja koja je ispred razvojne inicijative LIR objasnio predavač Slaviša Jelisić.

Osim u Gacku predavanja će biti održana i u Trebinju, Bileći i Foči.

smece_2

smece_3

Подијелите вијест