Одржано Треће коло лиге инвалида РС у стељаштву

Протеклог викенда у Бијељини, по националном програму, одржано је 3. коло лиге инвалида Републике Српске у стрељаштву за сениоре. Екипа сениора СКИ „Гацко“ наступала је у саставу:

  • Момир Вуковић 310 погођених кругова,
  • Момо Пљеваљчић 299 кругова,
  • Жељко Марковић 263 кругa.

Екипно су на традиционалном Видовданском турниру стигли до пехара и медаља за треће мјесто, а то је и најбољи наступ наших инвалида у овогодишњем такмичењу лиге инвалида Републике Српске, које се завршава традиционалним Митровданским турниром у Гацку.

У појединачном пласману Момир Вуковић је био међу пет првопласираних такмичара.

Екипни поредак у Бијељини је изгледао овако:

  1. мјесто „Орао РВИ“ из Бијељине,
  2. мјесто СКИ „Бања Лука“ из Бања Луке,
  3. мјесто СКИ „Гацко“ из Гацка,
  4. мјесто СКИ „Св. Димитрије“ из Невесиња,
  5. мјесто РВИ „Леотар“ из Требиња,
  6. мјесто СКИ „Борац“ из Бања Луке.

У недељу, 01. јула, у Зеници је одржан и Меморијални стрељачки турнир, по међународном програму стрељаштва, у дисциплинама ваздушно оружје, пушка и пиштољ. Гађано је и пиштољем великог калибра гдје су први пут на великом калибру наступили такмичари СК из Гацка, Стефан Ашкрабић и Иван Слијепчевић.

Најбољи резултат на ваздушном пиштољу је постигао Иван Слијепчевић, 533 погођена круга, док је Стефан Ашкрабић био успјешнији у дисциплини пиштољ великог калибра. У овој дисциплини се у наредном мјесецу у Високом очекује масовније учешће такмичара из Гацка, јер је у Високом и најзначајније такмичење у БиХ које се ради пиштољем великог калибра.

Наредни викенд, у недељу, 08. јула, по календару такмичења СС РС, за јуниорску и сениорску категорију у обје конкуренције, у Гацку се одржава званично Првенство РС, у дисциплини ваздушна пушка по националном програму стрељаштва. Из СК “Младост” очекују велики број такмичара и учешће свих клубова из цијеле РС.