Одржано школско такмичење из Демократије и људских права

У СШЦ “Перо Слијепчевић” Гацко у недељу, 27. фебруара одржано је школско такмичење из Демократије и људских права. Четири екипе припремале су своје пројекте “Ја грађанин”, које су судије оцјењивале.

Одјељење 4Г1 бавило се проблемом “Лош положај особа са инвалидитетом у општини Гацко”, а тема пројекта одјељења 4Г2 била је “Нерационално управљање отпадом у општини Гацко”. Ученици 3МТ бавили су се “Загађењем ваздуха”, а одјељење 3Б истраживало је проблем “Насиља над женама”.

По мишљењу судија, оба одјељења гимназије су одлично урадила пројекте, али је свеукупан утисак да су ученици 4Г2 имали бољу аргументацију и документацију.

Прво мјесто освојила екипа 4Г2, која је сјајно осмислила политику одјељења и реализовала план акције, док је друго мјесто припало ученицима 4Г1 који су добили похвалу за одличну усмену презентацију. Ментор ученицима гимназије и машинске школе била је проф. Јована Петковић – Аћимовић, која је истакла да је одушевљена ентузијазмом и преданим радом гимназијалаца, као и да је поносна што је професор тако креативним младим људима.

Ментор ученицима 3Б била проф. Бориславка Вујовић.

Подијелите вијест