Одржано предавање за пољопривредне произвођаче

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС у сарадњи са ФАРМА пројектом, данас су у сали Скупштине општине Гацко одржали савјетовање за пољопривреднике, првенствено произвођаче млијека.

Руководилац ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди, Борислав Миливојевић, фармере са подручја наше општине упознао је са Нацртом правилника о подстицајима у 2019. години и свим новинама које носи.

“Подношење пореске пријаве за 2018. годину један је од услова за остваривање подстицаја, било да су у питању комерцијална или некомерцијална газдинства. Висина средстава ће зависи од начина регистрације газдинства. Рок за подношење пријава је 31. март ове године, али се надамо да ћемо тај рок уз сагласност пореске управе продужити”, истакао је Миливојевић.

Нагласио је обавезно ажурирање података у АПИФ-у, што сви пољопривредни произвођачи могу учинити до 15. маја ове године.

Стручни сарадник из области сточарства, Олга Видачић, данас је одржала и прво предавање у оквиру Зимске школе мљекарства. Пољопривредним произвођачима говорила је о правилној исхрани музних крава са циљем побољшања приноса и квалитета млијека и млијечних прерађевина. У плану су још четири предавања на различите теме у овој области, након којих ће сви који узму учешће, по завршетку предавања добити и сертификате.

Подијелите вијест