Одржано Отворено првенство Гацка у стрељаштву „ТУРНИР ГАЦКО 2022″

Отворено првенство Гацка у стрељаштву, традиционални „ТУРНИР ГАЦКО 2022“, одржан је девети пут у склопу спортских активности поводом Дана општине Гацко. Турнир се одржава по званичном календару такмичења СС БиХ, први викенд у мјесецу јуну, а на турниру учествују најбољи стрељачки клубови и стријелци из БиХ који раде по Међународном програму стрељаштва.

Турнир је одржан у суботу,  04. јуна у дисциплини ваздушни пиштољ у обје конкуренције, и у недељу, 05. јуна у дисциплини ваздушна пушка. Учествовало је 50 такмичара из осам стрељачких клубова БиХ: СК „Сарајево“ и СК „Жељезничар“ из Сарајева, СК „Високо“ из Високог, СК „Геофон“ из Теслића, СК „ТРБ“ (Технички Ремонт Братунац) из Бијељине, ОСК „Леотар“ из Требиња, СК „Гласинац“ из Соколца и наши СК „Младост“ клуб организатор и домаћин такмичења.

На овом турниру је прошле такмичарске сезоне гађало први пут у БиХ довољан број такмичарки у дисциплини ваздушни пиштољ за званично проглашење. Ове године је гађало дупло више, тако да  је у дисциплини ваздушни пиштољ било више такмичара него у дисциплини ваздушна пушка. Такмичење је одржано у најјачој сениорској конкуренцији, а право наступа су имали и такмичари из млађих категорија.

Резултати такмичара, освајача три прва мјеста појединачно из све четири стрељачке дисциплине:

СЕНИОРКЕ – ваздушна пушка:

 1. Сегмедина Бјелошевић – 625 кругова;
 2. Аида Арнаутовић – 622 круга;
 3. Аја Басарић – 620,9 кругова.

СЕНИОРИ – ваздушна пушка:

 1. Матеј Рашић – 619,4 круга;
 2. Абдулах Мимић 606,8  кругова;
 3. Јован Шућур – 602,5 кругова.

СЕНИОРИ – ваздушни пиштољ:

 1. Предраг Ракић – 559 кругова;
 2. Белмин Мешановић – 552 круга;
 3. Анес Кречо – 549 кругова.

СЕНИОРКЕ – ваздушни пиштољ:

 1. Аида Хунчек – 529 кругова;
 2. Софија Ракић – 528 кругова;
 3. Далила Локванчић – 517 кругова.

Најбољи пласман од такмичара СК „Младост“ забиљежио је Иван Слијепчевић – 547 кругова (пиштољ) са 4. мјестом, а још су гађали Јелица Милетић – 586 кругова, Ивана Мирић, Наталија Гојковић, Наташа Копривица, Иван Појужина, Гојко Манојловић и Иван Пушара.

Побједницима су додијељене медаље за три прва мјеста у појединачном пласману. Дипломе су додијељене до петог мјеста, а сви добитници медаља добили су новчане награде које додјељује клуб домаћин.

Признања и награде додијелили су предсједник клуба Драган Пушара, а турнир је отворио члан Управног одбора клуба, Синиша Бољановић.

“По завршетку такмичарског дијела, организован је заједнички ручак у ресторану спонзора клуба ЈП РиТЕ Гацко. Турнир је протекао у спортској атмосфери и лијепом дружењу такмичара. Делегат је био Нијаз Шахиновић из Високог, а судије су одлично обавиле свој посао и није било никаквих жалби на резултат ни по било ком другом основу“, кажу у клубу.