Одржани састанци у оквиру пројекта „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ”: МЗ “Наданићи” и МЗ “Фојница”

У оквиру пројекта „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ“, у уторак, 11. aприла у канцеларији предсједника Скупштине општине Гацко, одржан је први састанак са представницима Савјета мјесне заједнице Наданићи.

Поред представника МЗ Наданићи и кординатора пројекта, састанку су присуствовали начелник одјељења за општу управу општине Гацко, Ранко Мастиловић и секретар скупштине општине Драган Јегдић.

Представљен је пројекат, критерији за додјелу грантова, приједлог да се у ребаланс буџета за 2023. годину  уврсти позиција са 10.000 КМ као награда за три најбоље МЗ, али и конкретни кораци које мјесна заједница треба предузети.

Представници Савјета мјесне заједнице Наданићи, изнијели су низ проблема и захтјева у селима која припадају овој мјесној заједници.

Активности поводом пројекта, настављене су данас, када је начелник општине Гацко др Огњен Милинковић са сарадницима посјетио Мјесну заједницу Фојница.

Присутним члановима Савјета МЗ Фојница представљен је пројекат „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ“ и критерији за додјелу грантова за три најуспјешније ЈЛС, као и активности које би требали предузети поводом овог пројекта.

На састанку је било ријечи и о проблемима ове мјесне заједнице и који су приоритетни пројекти за наредни период.

Наредних дана биће организовани састанци са представницима Савјета осталих мјесних заједница са подручја наше општине.

Подијелите вијест