Одржани радни састанци у оквиру пројекта „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ“

У оквиру пројекта „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ“ јуче је у просторијама општине Гацко одржан први радни састанак са члановима Савјета мјесне заједнице Гацко.

Састанку су присуствовали начелник општине Гацко др Огњен Милинковић, чланови пројектног тима, члан одбора за МЗ Саша Шкиљевић, савјетник начелника за стратешко планирање и развој Саша Слијепчевић и чланови Савјета МЗ Гацко.

Након тога, одржан је састанак са члановима Савјета мјесне заједнице Степен.

Донесени су следећи закључци:

1.  Унаприједити сарадњу на релацији Општина – Савјет МЗ. Договорени принцип је да Савјет МЗ обавјештава координаторе пројекта „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ“ о захтјеву према општини, затим шаље писмени захтјев на протокол, координатори преузимају и прате захтјев од протокола до кабинета начелника и учествују у рјешавању или одговору на захтјев.

2.  Начелник општине, бар два пута у току године одржава састанке са Савјетом МЗ на терену и учествује у рјешавању проблема. Ово би требала да буде стална пракса и послије завршетка пројекта.

3.  Усвојити приједлог да се у ребаланс буџета за 2023. годину  уврсти позиција са 10.000 КМ као награда за три најбоље МЗ по критеријима који су исти као и критерији поменутог пројекта.

4. Предлаже се да се од 2024. године за рад МЗ редовно издвајају средстава у буџету у износу од 30.000 до 40.000 КМ за провођење пројеката у најактивнијим мјесним заједницама.

5. Договорене су конкретне активности које су саставни дио пројекта „Јачање улоге Мјесних заједница у БиХ“.

Данас је у плану састанак са представницима Савјета мјесне заједнице Автовац.

Подијелите вијест