Одржана Тематска сједница Скупштине општине Гацко

У четвртак, 18. маја одржана  је Тематска сједница Скупштине општине Гацко.

Сједницу је отворио предсједник СО-е Јован Ковачевић, у присуству секретара Драгана Јегдића, потпредсједника СО-е Косте Милићевића, замјеника начелника општине Радоице Антуновића, начелника Одјељења за општу управу Зорице Супић, начелника Одјељења за инспекцијске послове Драгице Јововић, службеника за односе са јавношћу и представника Радио Гацка.

Сједници је присуствовао Самостални стручни сарадник за спорт, омладину, породицу и невладин сектор, Жељко Поповић и представници спортских клубова из наше општине.

Разматране  су четири тачаке дневног реда, а присуствовало је 18 одборника.    

Усвојен је Извјештај о стању спорта на подручју општине Гацко, са шест закључака.

  1. Задужује се Одјељење за привреду, финансије и друштвене дјелатности општине Гацко да направи приједлог Програма развоја спорта општине Гацко за период 2018-2022. Рок за израду приједлога Програма је шест мјесеци.
  2. Задужује се Одјељење за привреду, финансије и друштвене дјелатности општине Гацко да изради Правилник о избору најбољег спортисте општине Гацко. Рок заизраду Правилника је шест мјесеци.
  3. Покреће се иницијатива да менаџмент општине у сарадњи са менаџментом ЗП РиТЕ Гацко именује Комисију за израду Елабората и студије изводљивости изградње затвореног базена у Гацку. Рок за израду Елабората је шест мјесеци.
  4. Задужује се Начелник општине да именује Одбор за оснивање Спортског савеза општине Гацко при чему ће све странке које партиципирају у Скупштини општине Гацко имати могућност кандидовања по једног представника. Рок за кандидовање представника је 15 дана, а рок за именовање Одбора је је 30 дана. Рок за оснивање Спортског савеза општине Гацко је три мјесеца.
  5. СО Гацко, након разматрања извјештаја спортских клубова, изражава забринутост постојећим стањем у области спорта у општини Гацко у финансијском и организационом смислу и тражи од Управних одбора спортских клубова да предузму иницијативу за превазилажење постојећег стања.
  6. У планирани грант од 360.000 КМ из буџета 2017. уврстити средства која ће се употријебити за развој школског спорта. Носилац активности је кабинет Начелника.

Усвојен је извјештај о стању културе на подручју општине Гацко. Подржана је иницијатива СПКД „Просвјета“ ОО Гацко да се на подручју Херцеговине оснује Национални институт Републике Српске, који би се првенствено бавио српском историјом, а по могућности и српским језиком, књижевношћу и етнологијом. Усвојен је и календар  дешавања у култури у Општини Гацко.

За члана Школског одбора у Основној школи „Свети Сава“ Гацко именован је Радован Окиљевић, док је за члана Школског одбора у СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко именована Мирјана Мастиловић.

Подијелите вијест