Одржана Светосавска академија у Гацку

Додјелом награда најбољим ученицима, у Дому културе у Гацу синоћ је обиљежена Светосавска академија 2019, у организацији СПКД “Просвјета” Гацко.

Бесједу о првом српском просветитељу и учитељу, говорио је вјероучитељ Славко Лаловић.

На светосавском саборовању, замјеник начелника општине Гацко Радоица Антуновић и предсједник СПКД “Просвјета” Радомир Вучковић, Општинске награде и Просвјетина признања уручили су ученицима који су остварили завидне резултате на разним такмичењима.

За освојено 1. мјесто на Републичком такмичењу из Руског језика, награђена је Марковић Наташа и наставница Гргур Драгана. За освојено 1. мјесто на Регионалном и 3. на Републичком такмичењу у малом фудбалу, награђена је Женска фудбалска екипа и наставник Зоран Видаковић.  За освојено 2. мјесто на Републичком такмичењу из Механике, награђен је ученик Јован Беатовић и професор Олга Лажетић.

За освојено 1. мјесто на Регионалном такмичењу у фудбалу, награђена је Женска екипа и професор Глигор Кошутић. За освојено 1. мјесто на Регионалном такмичењу из Механике награђен је Лука Ивановић и професор Миланка Окиљевић. За освојено 1. мјесто на регионалном такмичењу из Машинске групе предмета, награђен је Марко Тодић и професори Срђан Мандић, Рада Мастиловић и Олга Лажетић. За освојено 1. мјесто на Регионалном такмичењу из Историје, награђена је Плема Лажетић и професор Драгомир Лажетић. За освојено 1. мјесто на регионалном такмичењу из Руског језика, награђена је Јелена Слијепчевић и Бојана Бајовић, као и професор Мирјана Слијепчевић.

На овогодишњу тему Просвјетиног конкурса „Светосавски дух у великом рату“, најбољи ликовни рад имала је Сандра Дивљан. Друга је била Тешевић Слађана а трећа Гргур Николина, ученице СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко.

У конкуренцији литерарних радова, најбољи рад на задату тему написала је средњошколка Марија Тодоровић. Други је био Ђорђе Ковачевић ученик СШЦ “Василије Острошки” Соколац, а трећи средњошколац, Милош Шупић из Гацка.

У културно умјетничкм дијелу програма, пјесмом и рецитацијама, представили су ученици Соња и Свјетлана Бабић, Уна Вуковић и Андреј Шојић, а духовну ноту вечери дао је хор Св. Јелена Анжујска, који поје при храму Св. Тројице.

Покровитељи манифестације били су Општина Гацко, предузећа РиТЕ, Антикорозија, Термоградинг и ЈУ КСЦ Гацко.

Подијелите вијест