Одржана Сретењска хуманитарна акција “Пикадо из блока”

Сретењска хуманитарна акција „Пикадо из блока” јуче је успјешно по први пут организована у Гацку. Група волонтера из Гацка окупљених око хуманитарне организације „Срби за Србе“, јуче је положила испит хуманости, гдје су кроз игру и дружење прикупили одређена средства која ће бити усмјерена некој од социјално угрожених вишечланих породица са подручја општине.

Иако је акција имала хуманитарни карактер, млади су се забавили али и трудили да остваре што бољи пласман. Тако се на првом мјесту нашао такмичарски пар Далибор Додер и Бојан Дабарчић, друго мјесто заузели су Душан Додеровић и Дарко Давидовић а треће Стефан Рончевић и Срђан Вуковић.

Један од чланова организације, Сања Митрић, истиче како је акација протекла успјешно, уз увјерење да је ово тек почетак дјеловања хуманитарног рада гатачког огранка организације „Срби за Србе“.

„Прикупили смо око 867 марака, како од уплата за такмичење тако и од појединих донатора који су дошли да подрже акцију и приложили новац. Задовољни смо одзивом, с обзиром да смо овакво нешто организовали по први пут. Циљ нам је да наставимо са оваквим и сличним акцијама, којима ћемо подстаћи највише младе људе да нам се придруже и буду дио ове приче“, истиче Митрић.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ из Београда постоји од 2005. године. Од тада до данас уз помоћ многобројних волонтера и донатора успјешно обавља своју мисију – помоћи социјално угроженим вишечланим српским породицама широм Балкана.

Подијелите вијест