Одржана скупштина Општинске организације Црвеног крста Гацко

Општинска организација Црвеног крста Гацко одржала је данас у сали СО-е Гацко редовну годишњу скупштину на којој су усвојени извјештај о раду и финансијском пословању за прошлу годину и план активности за текућу годину.

Извјештај о раду за 2014. год. детаљно је образложио директор Општинске организације Црвеног крста Гацко, Брано Арнаутовић.

Према ријечима Арнаутовића, задаци предвиђени годишњим планом и програмом су углавном реализовани, а било је и непредвиђених активности. Наиме, након тешке катастрофе изазване поплавама и великих материјалних штета, били смо ангажовани на прикупљању помоћи настрадалима.

У 2014. години наша организација улагала је максималне напоре да да свој допринос у реализацији активности хуманитарног карактера као што су једнократна помоћ у храни и хигијени, пројекат подјеле сјемена, пројекти ЦКРС и Швајцарског црвеног крста, сетови школског прибора за ученике нижих разреда и друго, истакао је Арнаутовић.

Црвени крст је садржајно богата организација, почива на волонтеризму, окупља младе и код њих развија принцип хуманости. Ниједна значајнија активност ове организације у протеклој години није обиљежена без учешћа младих. Запослени и волонтери ове организације јединственог су мишљења да има тешкоћа у раду и да се тешкоће увијек савладавају уз девизу: “Свако вријеме је добро вријеме за хуманост”.