Oдржана скупштина Општинске борачке организације Гацко

Извјештајна скупштина Општинске борачке организације Гацко одржана је у сриједу, 10. маја у сали СО-е Гацко.

Усвојен је извјештај о раду ОБО Гацко са финансијским извјештајем за 2016. и планом рада за 2017. годину. На сједници је донесена Одлука о формирању предузећа за запошљавање инвалидних лица, истакнут је проблем запошљавања преосталих незапослених демобилисаних бораца и РВИ, као и откуп станова у згради СП 70. „За период 2014-2016. са нашег приоритетног списка запослено је 45 лица, а што се тиче откупа станова у питању је 10 станова, од чега је седам станова породица погинулих бораца и три стана РВИ-приоритетне групе“, рекао је предсједник предсједништва ОБО Гацко, Славко Атељевић.

Донесени су следећи закључци:

1. Да се Борачкој организацији Републике Српске додијели посебан статус у области борачко инвалидске заштите у односу на друге паралелне организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата;
2. Донесена је Одлука о формирању предузећа за запошљавање инвалидних лица при „РиТЕ Гацко“ ;
3. Да се изврши притисак на привредне и друштвене субјекте општине Гацко како би се запослио преостали број незапослене дјеце погинулих бораца ВРС као и већи број незапослених демобилисаних бораца и РВИ, у противном, примијенити сва демократска средства, не искључујући масовна протестна окупљања;
4. У циљу побољшања статусног положаја РВИ у што краћем року заказати састанак регије Одбора РВИ Источне Херцеговине уз присуство предсједника одбора РВИ Борачке организације Републике Српске, Војина Гушића.
5. Извршити додатне напоре уз помоћ релевантних институција како би се извршио откуп станова за породице погинулих бораца и РВИ приоритетне категорије додијељених од стране „РиТЕ Гацко“.