Oдржана Скупштина Фудбалског клуба „Младост“ Гацко

Тек завршена сезона у Првој Лиги Републике Српске, за фудбалере Младости из Гацка била је јако неуспјешна. Послије 13 сезона играња у Првој Лиги Републике Српске, изгубили су  статус прволигаша.

Дуго најављивана Скупштина ФК „Младост“ из Гацка одржана је, и на њој су донесене смјернице у даљем раду клуба. Расправљало се о тешкој финансијској ситуацији, као и о Извјештају о раду стручног штаба.

Скупштини клуба је присуствовало 25 делегата. Констатована је чињеница да је велики неуспјех што је Младост након дуго година изгубила статус прволигаша. Истакнуто је да је ситуација у клубу доста тешка, али је потребна потпуна консолидација на свим пољима.

На Скупштини у једној коректној атмосфери присутни су изнијели своја мишљења о раду клуба у протеклој сезони. Констатовано је да је клуб има одређени дуг што је када се све узме у обзир и није велики терет, али је са друге стране проблем што приходи у клуб стижу у знатно мањем износу него што је очекивано. Главни финансијер клуба, Општина Гацко не може сама да финансијски издржава овај колектив.

Што се тиче Извјештаја о раду стручног штаба  закључак је да је било одређених пропуста током читаве сезоне. Недисциплина, неоправдани недоласци на тренинге играча са стране, недостатак ауторитета, непоштовање боја клуба као и лоша финансијска ситуација, јер у клубу нису исплаћене три плате су главни разлози лошег резултата и губљења статуса прволигаша.

Формирано је непотпуно ново Предсједништво клуба са неким новим члановима а предсједништво ће се ојачати и новим именима из привредног сектора. Јединствен закључак је да је потребно урадити стабилизацију на свим пољима и у финансијском дијелу, као и по питању играчког кадра. У наредним данима Предсједништво ће донијети одлуку о тренерима у свим селекцијама, о позицији главног тренера,  као и са којим играчким кадром ће се располагати. Евидентно је да ће се морати радити неке уштеде у финансијском дијелу, као и смањење броја играча са стране.

Друга Лига Исток је такође веома респектабилна. По питању укупних трошкова незнатно је јефтинија од Прве Лиге РС. Морају се донијети праве одлуке, да се види шта је циљ клуба у наредном првенству. Јединствен је закључак свих да се клуб консолидује, а не по сваку цијену да се бори за повратак у Прву Лигу а ако се укаже прилика треба је искористити. Мало времена је остало за припреме, јер Друга Лига почиње 15. августа а већ у суботу је лиценцирање и извлачење парова за наредно првенство у Бијељини.

 

 

 

 

 

Подијелите вијест