Одржана редовна скупштина СПКД „Просвјета“ Гацко

Данас је у сали СО-е Гацко одржана редовна годишња и изборна скупштина СПКД „Просвјета“ ОО Гацко. У изборном дијелу, нови мандати повјерени су људима који су и до сада обављали те дужности, па је и за новог – старог предсједника Просвјете, на мандат од 4 године изабран професор Радомир Вучковић.

На данашњем засиједању скупштине Просвјете прихваћен је Финансијски извјештај за 2015. годину, Извјештај о раду у протекле четири године као и План рада за текућу годину. Према ријечима предсједника, Радомира Вучковића, СПКД „Просвјета” Гацко била је организатор свих важнијих манифестација и значајнијих датума у нашој општини. „Једна од значајнијих манифестација коју је подржала Просвјета је Светосавска академија, која је врло битна за рад нашег друштва које има најближе односе са Српском православном црквом. Ту је и низ организованих предавања о српском језику, а посебно бих истакао предавање проф. Милоша Ковачевића“, истиче Вучковић, и додаје да је то само дио Просвјетиних активности од почетка 2016. године.

Према његовим ријечима, поред редовних активности, у наредном периоду планирана је и посјета Пребиловцима када ће библиотеци Свете Стане Арнаут поклонити један број Просвјетиних књига и одржати књижевни час гдје ће бити представљена Просвјетина издања гатачких пјесника.

На данашњој сједници чланство Просвјете обогаћено је за нове чланове, који су у протеклом периоду својим трудом и залагањем обогатили рад овог друштва.

Подијелите вијест