Одржана редовна годишња скупштина СПКД „Просвјета“ Гацко

Јуче је у сали СО Гацко одржана редовна годишња скупштина СПКД „Просвјета“, на којој су сумирани резултати рада Одбора у протеклој години са понуђеним Планом рада за текућу годину.

Једногласно је прихваћен Финансијски извјештај и Извјештај о раду током протекле године, а ово је уједно била и прилика да се редови Просвјете обогате новим члановима, ученицима СШЦ „Перо Слијепчевић” Гацко. Према ријечима предсједника друштва, Радомира Вучковића, СПКД „Просвјета“ Гацко била је организатор свих важнијих манифестација и значајнијих датума у нашој општини. „Једна од значајнијих манифестација коју је подржала “Просвјета” је Светосавска академија и Научни скуп историчара, који је достигао висок ниво. Такође, на протеклој скупштини општине, добили смо сагласност да можемо ићи даље у организацији Института за историју који израста на научном скупу историчара у Гацку“, рекао је Вучковић, додајући да је то само један дио најважнијих активности којима се бави ово друштво.

Истакао је учешће и залагање младих људи, професора, ученика основаца и средњошколаца, који се укључују у разне Просвјетине манифестације. „Јуче смо, на приједног главног одбора Просвјете, наше друштво обогатили са десет нових чланова, средњошколаца, који су врло често и раније били укључени у рад Просвјете“, нагласио је Вучковић.

Поред редовних активности, којима ће се и у будућности истицати квалитет рада друштва, у наредном периоду планирано је покретање иницијативе за  расписивање конкурса под називом „Писање калиграфијом“. 

Подијелите вијест