Одржана презентација DevInfo пројекта

Данас је у кабинету предсједника СО-е Гацко одржана презентација DevInfo-а у оквиру пројекта SPIS. Презентацију су извршили координатори пројекта Милана Говедарица и Тодор Анђић.

Пројекат је почео са радом у 2012. години, потписивањем споразума између Општине Гацко, UNICEF-a и НВО “Будимо активни” из Сарајева.

DevInfo софтвер је алат који омогућава лак и једноставан начин уношења и кориштења базе података, и са којим је у сваком моменту лако добити тражене податке, у виду табеле, графикона или мапе.

Пројекат DevInfo има два основна циља и то креирати иницијалну централизовану базу података о индикаторима везаним за дјецу на општинском нивоу и успоставити сарадњу са другим општинама и са институцијама БиХ задуженим за праћење стања дјеце. Листа индикатора за које су подаци прикупљани формирана је тако што су обједињене листе показатеља за које су општине већ прикупљале одређене податке, као и листе показатеља за које су општине имале интересовања да прикупљају податке у будућности.

Подаци су прикупљани од релевантних институција са подручја општине и шире, а неким од потребних података је располагала сама Општина Гацко, па су и ти подаци употријебљени приликом уноса података.

Презентацији су присуствовали представници Центра за социјални рад, ОШ „Свети Сава“ Гацко, СШЦ „Перо Слијешпчевић, НВО „Будимо Активни“ као и представници Општине.

У дискусији након презентовања DevInfo-a, присутни су се сложили да је софтвер јако добар, једноставан за кориштење и предложено је низ идеја о имплементацији софтвера.

Подијелите вијест