Одржана Јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета општине Гацко за 2019. годину

У Сали скупштине Општине, јутрос у 10 часова одржана је јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета општине Гацко за 2019. годину.

Расправи су присуствовали представници ОШ “Свети Сава” Гацко, СПКД “Просвјета” и Народне библиотеке, као и одборници Социјалистичке партије.

Расправу је отворио начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности општине Гацко, Драган Паповић. Буџетски корисници изнијели су захтјеве за одобравање додатних средстава.

Конкретно, директор Основне школе, Никола Милинковић, тражио је да се у ребалансу изнађу додатна средства за куповину новог котла за гријање централне школе у Гацку. Према његовим ријечима, вриједност ове инвестиције износила би око 25 хиљада марака.

Предсједник СПКД “Просвјета” Гацко и нови директор Народне библиотеке, Радомир Вуковић, навео је да средства у износу од 20 хиљада марака која су до сада пребачена, нису довољна за функционисање овог друштва, те је предложио да се тај износ повећа.

На крају јавне расправе, начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, Драган Паповић, рекао је да ће сви приједлози и сугестије бити размотрени, те уколико се не изнађу средства у ребалансу, биће планирана буџетом за наредну годину.