Одржана хуманитарана приредба „За наша права и школско двориште“

У организацији ПАР групе дјеце “Штрумфови”, синоћ је у Дому културе у Гацку одржана хуманитарна приредба под слоганом „За наша права и школско двориште“, која је најавила почетак љепших и безбједнијих школских дана за наше основце.

Педагог основне школе, Мирјана Ненадић, поздрављајући велики број суграђана који су препознали значај покренуте акције, захвалила се дјеци која су главни иницијатори ове хуманитарне вечери. Навела је да је обавеза старијих да будућим генерацијама обезбиједе топао кутак, и безбједно школовање. „Овом приредбом, кренула је иницијатива да уљепшамо наш град, дјетињство и сигурност дјеце која имају право на то“, истакла је Ненадић.

Представник ПАР групе дјеце “Штрумфови“, Крсто Шупић, истакао је да су овом приредбом, у сарадњи са основном школом „Свети Сава“, кренули ка реализацији, како кажу, важног пројекта, како би уредили школско двориште, а самим тим и уљепшали нашу општину.

У препуној сали Дома културе, за дјечија права и школско двориште,  играли су чланови КУД-а „Зеленгора“ и „Сава Владиславић“, као и најмлађи чланови Дјечијег вртића. Глумили су и рецитовали чланови глумачких секција средње и основне школе и Црвеног крста,  и пјевали ученици музичке школе „Свети Роман Мелод“.

На крају вечери, „Штрумфови“ су се захвалили свима који су се на било који начин укључили и помогли у реализацији приредбе. Захвалнице су уручене Општини Гацко, Дјечијем вртићу, КУД „Зеленгора“ и „Сава Владиславић“, СШЦ „Перо Слијепчевић“, Црвеном Крсту, музичкој школи као и ОШ „Свети Сава“ Гацко.