Održana godišnja sjednica Skupštine Crvenog krsta

Rad opštinske organizacije Crvenog krsta dobio je visoke ocjene na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine ove humanitarne organizacije.

Najznačajnije aktivnosti u 2009. godini bile su usmjerene prema potrebama najugroženijih kategorija stanovništva koje su se tokom obraćale za različite vidove pomoći.

Pojedini delegati su izrazili bojazan da će jačanje ekonomske krize dovesti do povećanja siromaštva, čime će se povećati i obaveze socijalnih i humanitarnih ustanova i organizacija.

Ekonomska moć Crvenog krsta ni u prošloj godini nije mogla pratiti potrebe najugroženijih kategorija stanovništva-rekla je u izjavi za Radio Gacko, predsjednica skupštine Crvenog krsta,  Mira Avdalović.

Na sjednici je dosta pažnje posvećeno radu omladine i podmlatka. Zapažen je rad mladih na terenu, a što se uglavnom odnosi na obilazak starih i iznemoglih. Samo u prošloj godini Crveni krst je organizovao obilazak osamdesetak ovakvih domaćinstava.

Pored izvještaja o radu na sjednici je usvojen i finansijski izvještaj za prošlu godinu, a bilo je govora i o aktivnostima koje će opštinski Crveni krst organizovati u okviru nedelje Crvenog krsta, od 8. do 15. maja.

U akciji koja je nazvana “Pomozite da pomognemo” računa se i na rad omladine i podmlatka Crvenog krsta. Oni će sa pripremljenim talonima na kojima će biti ispisani iznosi do 5 KM obilaziti preduzeća, ustanove, pojedince kako bi se prikupila novčana sredstva za pomoć socijalno najugroženijim, nemoćnim i bolesnim licima.

Sve aktivnosti će pratiti i odgovarajući propagandni materijal i ovo će po mišljenju delegata biti i svojevrsna provjera stepena humanosti naše lokalne zajednice.

Подијелите вијест